EUROSONG: Dnes spoznáme prvú šesticu finalistov

14.02.2010 Celý región

Bratislava 14. februára (TASR) – Marián Bango so skladbou Ty tu ticho spíš bude dnes večer prvým súťažiacim prvého semifinále národného kola Eurovision Song Contest 2010 v priamom prenose na Jednotke Slovenskej televízie.
V dvanástke súťažiacich príde na pódium ako druhý spevák Mayo, ktorý zaspieva vlastnú kompozíciu s názvom Tón. Tretia bude súťažiť speváčka Kristina s piesňou autorov Martina Kavuliča a Kamila Peteraja Horehronie, štvrtá Petra Humeňanská s vlastnou pesničkou Rosa rosí. Ďalšími súťažiacimi budú Robo Mikla so skladbou Voda a oheň, Pavol Remenár a Klára & Liquid Error a song s názvom Figaro, Renáta Čonková & Martina Polievková s piesňou Dúha, Michaella so skladbou O nás, Richard Čanaky & FBI so skladbou Zlomené krídla, Robo Opatovský s piesňou Niečo máš, formácia Get Explode so skladbou Blue Sun, dvanástym súťažiacim bude Miro Jaroš s piesňou Bez siedmeho neba.

Súťažiaci na prvých šiestich miestach postúpia do národného finále Eurosongu 2010, ktoré je na programe v nedeľu 28. februára. O tejto šestici postupujúcich z dnešného prvého semifinále rozhodnú rovným pomerom televízni diváci SMS hlasovaním spolu s porotou, ktorú tvoria spevák Janko Lehotský, textár Martin Sarvaš a Ľubica Čekovská.

Z dnešnej dvanástky súťažiacich postúpila do semifinále s najvyšším počtom hlasujúcich 36,7 % Kristina s piesňou Horehronie, Richard Čanaky a jeho pieseň získala vo štvrťfinále 18,5 %, Miro Jaroš s pesničkou Bez siedmeho neba 16,3 %, Pavol Remenár, Klára a Liquid Color so skladbou Figaro, Robo Opatovský s piesňou Niečo máš a Michaella s pesničkou O nás získali rovnako 15,9 % diváckych hlasov. Medzi nimi sa zrejme rozhodne o prvých priečkach v dnešnom semifinálovom súťažení.
 

Vyberte región